دلیل افت کیفیت عطر چیست؟ آیا شرکتها فرمول عطر خود را عوض میکنند؟

احتمالا برای شما هم پیش آمده که پس از مدتی، متوجه تغییر بوی یک عطر خاص میشوید و میخواهید دلیل افت کیفیت عطر مورد علاقه خودتان را بدانید. با این مقاله همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.
بسیاری از افراد بهاصطلاح عطر باز جهان، یک رایحه موردعلاقه دارند که آن را به امضای خود تبدیل کردهاند. یعنی با استفاده کردن طی سالیان طولانی، اطرافیان فرد، او را با آن بوی خاص میشناسند. اگر شما هم جز این افراد هستید، حتما برایتان پیش آمده که پس از سالها استفاده از یک عطر خاص که امضایتان است، با رایحه جدیدی از همان عطر روبرو میشوید. تغییر رایحه عطرها میتواند به دلیل عدم نگهداری صحیح فروشنده و یا انباردار از عطر باشد، اما بهطورکلی افت کیفیت عطر اصل در بسیاری از مواقع توسط خود شرکت تولیدکننده عطر ایجاد میشود. دلیل افت کیفیت عطر میتواند عدم دسترسی به ماده اولیه، مدرنیزاسیون و یا صرفه اقتصادی شرکت باشد. ما در این مقاله سعی کردهایم تا به دلایل تغییر فرمول عطرها و پایین آمدن کیفیتشان بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.
اسانس یا روغن معطر، همان ماده معطر اصلی عطر یا ادکلن است که بوی خوش عطر را به وجود میآورد. این اسانس میتواند از مواد طبیعی یا شیمیایی به دست آید. منظور از مواد طبیعی فضولات سنگ شده خرگوش کوهی آفریقایی، موم عسل طبیعی، خود عسل طبیعی، کیسه مشک آهوی آسیایی، ماده موجود در بدن سگ آبی آمریکای شمالی، ترشح غدد نهنگ عنبر، درخت عود هندی، چوب درخت صندل استرالیایی و بسیاری از موارد تعجببرانگیز دیگر است. معمولا بسیاری از برندهای معروف جهان، در ترکیبات عطرهای خاص و یا سفارشی خود از ترکیبات نایاب طبیعی استفاده میکنند. البته در سالهای اخیر انجمن حمایت از حیوانات جلوی این کار را گرفته و شرکتها مجبور به تغییر فرمول عطرهای قدیمی خود شدند. افت کیفیت عطر و یا تغییر رایحه عطرهای قدیمی نیز میتواند به همین دلیل باشد.
مهم ترین دلایل افت کیفیت عطر چیست؟
اگر شما فردی هستید که همیشه در زندگی خود انواع عطر اصل با رایحههای آشنا را مصرف کردهاید، حتما به این موضوع برخوردهاید که پس از چند سال رایحه قدیمی عطر تغییر کرده است. برای فردی که به یک رایحه خاص دل میبندد، این موضوع میتواند بسیار ناخوشایند باشد. اما دلیل افت کیفیت عطر چیست؟ حتما اولین موضوعی که به ذهنتان میرسد، فیک یا تقلبی بودن عطر است. اما باید بگوییم جدای از این قضیه، درواقع افت کردن کیفیت عطر در شرکتهای اصلی تولیدی عطر نیز دیده میشود. درواقع شرکتهای تولیدکننده عطر بهمرورزمان به دلایل بسیار زیادی که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد، فرمول عطرشان را تغییر میدهند. البته طرز نگهداری ناصحیح از عطر نیز میتواند بر کیفیت عطر تاثیر منفی بگذارد. قرار گرفتن شیشه عطر در معرض نور خورشید به مدت طولانی، قطعا کیفیت عطر را پایین خواهد آورد.
دلایل عدم ماندگاری عطر ها
همانطور که در قسمت قبل به این موضوع اشاره کردیم، افت کیفیت عطر میتواند بهطور آگاهانه از طرف شرکت اصلی تولیدکننده عطر اتفاق بیفتد، و یا اینکه در اثر اشتباهات فروشنده یا خریدار رخ دهد. این موضوع باعث عدم ماندگاری عطر خواهد شد. اما خوب است بدانید که ماندگاری عطر تا حد زیادی به روش استفاده خودتان از آن و همچنین متابولیسم بدنتان بستگی دارد. برخی از این دلایل مهم عدم ماندگاری عطرها عبارتاند از:
- تغییر فرمول عطر توسط شرکت تولیدکننده
- تقلبی بودن عطر
- نگهداری غلط از عطر، برای مثال قرار دادن شیشه عطر در معرض نور مستقیم آفتاب یا خارج کردن عطر از شیشه اصلی خود
- استفاده غلط از عطر، مثلا استفاده روی پوست خشک، مالیدن محل اسپری عطر روی پوست، تعریق زیاد، جنس پوست و اسپری کردن روی لباس
آیا شرکتها فرمول عطر خود را عوض میکنند؟
همانطور که به این موضوع اشاره کردیم، مهمترین دلیل افت کیفیت عطر تغییر فرمول عطر توسط شرکتهای تولیدکننده بود. بهمرورزمان شرکتهای تولیدکننده عطر به دلایل بسیار زیادی مجبور به تغییر فرمول عطر خود میشوند. در این زمان شما متوجه میشوید رایحه عطری که سالیان سال استفاده میکردید، تغییر کرده است. اگرچه این موضوع میتواند بسیار ناخوشایند باشد، اما بهتر است بدانید هر محصولی که تولید و عرضه میشود، هر چند سال یکبار نیاز به بازبینی و کنترل کیفی مجدد دارد. در این میان عوامل متعددی دستبهدست هم میدهند تا شرکت تولیدکننده فرمول عطر خود را دستکاری کند. در قسمت بعدی با دلایل مهم این تغییرات آشنا خواهید شد.
علت تغییر در فرمول بندی عطرها
افت کیفیت عطر درنتیجه تغییر فرمولبندی عطرها، دلایل زیادی میتواند داشته باشد. اما اگر شرکت تولیدکننده با آگاهی کامل این کار را انجام دهد، میتواند به دلایل زیر باشد:
- مدرنیزه شدن: بهطورکلی شرکتهای تولیدکننده اجناسی مانند لباس یا عطر، هرگز نمیتوانند تغییر در سلیقه و ذائقه مصرفکنندگانشان را نادیده بگیرند. با گذشت زمان و تغییر سلیقه متوسط افراد جامعه، بسیاری از شرکتهای عطر، بهمنظور جلوگیری از کاهش فروش محصولاتشان اقدام به بازبینی و یا ویرایش ترکیبات اولیه یک محصول تقریبا قدیمی میکنند. بسیاری از طراحان به نام و معروف جهان این کار را برای برندهای معروف هرساله انجام میدهند.
- صرفه اقتصادی: موضوع صرفه اقتصادی متاسفانه موضوعی ست که شاید از شنیدنش حس خوبی نگیرید، اما حقیقتی محض است. در حقیقت در بسیاری از مواقع شرکت با افزایش شدید قیمت مواد اولیه روبرو میشود. برای مثال موادی مانند چوب صندل استرالیایی، مشک یا عود قیمت بسیار بالایی دارند. در این هنگام، شرکت بهمنظور جلوگیری از ضرر اقتصادی خود، اقدام به استفاده از مواد مصنوعی کرده، اما عطر را با همان قیمت قبل یا حتی بالاتر خواهد فروخت. یکی از معروفترین شرکتهایی که به همین دلیل فرمول عطر خود را تغییر داد، برند دیور است. خوب است بدانید دیگر عصاره اسطوخودوس و ریشه زنبق موجود در این عطرها طبیعی نبوده و از نوع مصنوعیشان استفاده میشود.
- عدم دسترسی راحت به ترکیبات اصلی عطر: عطرهای لاکچری برندهای معروف جهان معمولا ترکیبات طبیعی دارند. ترکیباتی مانند عود، چوب صندل، کهربا، انواع گیاهان مانند اسطوخودوس، مشک و بسیاری موارد مشابه نایاب دیگر. این ترکیبات در تمام کشورهای جهان در دسترس نیستند. کشورهای تولیدکننده عطر باید مواد اولیه خود را از کشورهای دیگر وارد کنند. در این میان تصور کنید که اگر به هر دلیل اقتصادی و یا سیاسی، شرکت دیگر به این مواد دسترسی نداشته باشد، تنها راه نجات از این شرایط، تغییر فرمول عطرهایش است. در این زمان معمولا شرکت به مصرف مواد جایگزین مصنوعی آنها روی میآورد.
- رد صلاحیت بهداشتی ترکیبات عطر: برخی اوقات نیز بهداشت جهانی با بررسی ترکیبات و فرمولاسیون عطرها متوجه میشود تا برخی از ترکیبات آن آلرژیزا هستند. همچنین گاهی اوقات تشخیص میدهد که استفاده از یک ترکیب طبیعی میتواند باعث نابودی آنها شود. برای مثال استفاده از آهو و نهنگ عنبر در این گروه قرار داشتند. این موضوع باعث میشود تا اداره بهداشت جهانی و یا سازمانهای مرتبط، مصرف یک ماده را ممنوع اعلام میکنند؛ بنابراین شرکت اقدام به جایگزینی ماده موردنظر خواهد کرد.
سوالات متداول در مورد ماندگاری ادکلن ها
استفاده از عطر بهطور روزانه احساس بسیار خوشایندی به خود فرد داده و همچنین اطرافیان نیز از بودن در کنار این افراد لذت خواهند برد. افرادی که معمولا از عطر استفاده میکنند، همواره در مورد ماندگاری عطر، پخش بوی عطر و یا انواع رایحه عطرها سوالات زیادی دارند. بهتر است بدانید بهطورکلی ماندگاری رایحه شرقی و چوبی بیشتر از سایر رایحهها است. همچنین باید بدانید رایحههای مرکباتی خنک کمترین میزان ماندگاری را دارند. البته ماندگاری عطرها به نحوه استفاده شما نیز بستگی دارد. سعی کنید عطر را روی پوست مرطوب خود استفاده کنید. بهترین زمان مصرف عطر بلافاصله پس از استحمام است. در پایان باید بدانید عطرهایی که غلظت بالاتری داشته و همچنین میزان الکل کمتری دارند، ماندگارتر خواهند بود.
چرا بوی عطرم پخش نمیشود؟
پخش بو نیز میتواند به غلظت روغن معطر موجود در عطرتان بستگی داشته باشد. بهتر است بدانید اگرچه عطرهایی که روغن معطر بیشتری دارند و غلیظ هستند، ماندگاری بالاتری دارند، اما به همان اندازه پخش بوی آنها نیز کمتر خواهد شد. میزان الکل بالاتر عطرها در افزایش پخش بو موثر است. البته افت کیفیت عطر به دلیل تغییر فرمولاسیون عطر نیز میتواند در کاهش یا افزایش پخش بو موثر باشد. خوب است برای افزایش پخش بوی عطر، آنها را روی قسمت نبضدار بدن مانند مچ دست و گردن اسپری کنید.
سخن پایانی
اسانس بسیاری از عطرهای معروف در گذشتههای نهچندان دور از منابع طبیعی حیوانی و گیاهی گرفته میشد. بهمرور زمان مشکلاتی بر سر راه رسیدن به این منابع معطر ایجاد شد. برای مثال استفاده از منابع حیوانی اسانسها به دلیل جلوگیری از انقراض حیوانات ممنوع شد، و همچنین منابع گیاهی نیز که تنها در دسترس کشورهای خاصی در جهان بود، افزایش قیمت بسیار زیادی داشت. همین موضوعات بهمرور زمان شرکتها را واداشت تا فرمول عطرهای قدیمی خود را تغییر دهند. همان موضوع باعث افت کیفیت عطر شد. دلیل افت کیفیت عطر در بسیاری از مواقع نیز به دلیل صرفه اقتصادی است. متاسفانه با افزایش قیمت مواد اولیه، شرکت تولیدکننده عطر به دلیل افزایش سود خود از فروش عطرها، منابع مصنوعی را جایگزین منابع طبیعی خود میکنند. البته برای ماندگار شدن رایحه عطر، شما نیاز دارید تا از عطر خود بهدرستی استفاده کنید.